Herfstkaart: deze 15 wijnen kan je proeven per glas

15 wijnen die je per glas kan komen proeven

Zoals je wellicht wel weet, wisselen we weleens van wijnkaart. Wie de laatste weken nog een bezoekje bracht aan De Proeverij, heeft ze al kunnen ontdekken: de 15 wijnen die je allemaal per glas kan komen proeven. Wederom selecteerden we met zorg 6 witte, 6 rode en 3 roséwijnen in verschillende stijlen. Geordend van soepel en licht naar stevig en complex.

Met onze herfstkaart laten we de zwoele zomer achterwege en leggen we iets meer de nadruk op wijnen met een vollere smaak, kruidige toetsen en zelfs wat rokerigheid. Maar ook de liefhebbers van een fris mondgevoel en fruitige aroma's vinden zeker hun gading!

Naast een diversiteit van aroma's en smaken, kent ook de herkomst van de verschillende wijnen een mooie spreiding. In september en oktober vind je onder meer wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje op onze kaart, maar ook uit Oostenrijk, Duitsland, Griekenland en zelfs Argentinië.

Onze selectie van wijnen op de herfstkaart

Witte wijn

  • Asia Blend: een Grüner Veltliner met Pinot Blanc uit Neder-Oostenrijk (AU), met aroma's van limoen en tonen van gele bloemen en peper. Een perfecte match met Aziatische gerechten zoals onze edamame boontjes of yakitori spiesjes.
  • Zilliken Fumé: een exotische Sauvignon Blanc uit de Moezelstreek (DE), met licht rokerige houttoetsen en een lange afdronk.
  • Terre Del Sindic: een droge en frisse Favorita uit de Piemonte (IT), met een mooi boeket van witte bloemen en citrus en een lange afdronk.
  • Semeli Estate: een sappige en aromatische Moschofilero uit de Peloponnesos (GR), met tonen van citrus en pompelmoes.
  • Les Bertholets: een houtgelagerde Chardonnay uit de Languedoc (FR), met 12 maanden houtrijping en een zacht, fluweelachtig mondgevoel.
  • Akemi Viura: een florale Vuira uit de Riojastreek (ES), met aroma's van tropisch fruit, vanille en peper en een mondvullende afdronk.

Rode wijn

  • Tebaldo: een toegankelijke allemansvriend van Primitivo en Negroamaro uit Puglia (IT), met aroma's van rijp zwart fruit en een lichte vanilletoets.
  • Gran Passione: een fruitige blend van Merlot en Corvina uit Veneto (IT), met aroma's van kruiden en vanille, met aangename tannines.
  • Menexes Blend: een dieprode wijn van de lokale Kotsifalidruif uit Kreta (GR), verrijkt met Merlot en Syrah, met subtiele tonen van vanille en koffie.
  • Be Api: een sappige blend van onder meer Merlot, Malbec en Cabernet Franc uit de Côte du Marmandais (FR), die een krokante kruidigheid met zich meebrengt.
  • Tapiz: een krachtige Malbec uit Mendoza (AR), met aroma's van donker fruit, een aardse toets en tonen van chocolade en zwarte peper, met een verrassend frisse afdronk.
  • Clos 93 L'interrogant: een helderrode Grenache met Carignan en Cabernet uit de Priorat (ES), met toetsen van chocolade, koffie en karamel en mooie minerale accenten.

Rosé wijn

  • Le Gravis Nozières: een frisse rosé van de Malbec-druif uit Côtes du Lot (FR), met een variatie van aardbei, framboos, gele perzik en peer, maar met de frisheid van pompelmoes.
  • Domaine Coste Moynier: onze gevestigde waarde van Cinsault en Graenache uit de Languedoc (FR), met aroma's van perzik en aardbei en een fruitige afdronk.
  • Miravigna: een delicate rosé van Montepulciano uit Abruzzo (IT), met honingachtige perzik, pompelmoes en meloen, sappig zuur en warm zoet.
     

De kaartwijnen kan je allen per glas degusteren. Bij het kiezen van een glaasje laten we telkens een slokje proeven. Zo kan je gerust wat nieuws uitproberen.

Selectie van unieke flessen aan de muur

Naast de 15 wijnen op de kaart, hebben we telkens een 6-tal wijnen in de aanbieding die per fles gedegusteerd kunnen worden. Dit aanbod is beperkt en wordt regelmatig aangepast. Je vindt deze flessen met een beknopte omschrijving op het bord aan de muur.

Exclusieve wijnen proeven met Coravin

Voor de echte liefhebbers bieden we ook een aantal exclusieve wijnen aan die per glas kunnen geproefd worden. Hiervoor maken we gebruik van het Coravin-systeem, waarbij de fles niet geopend wordt. De wijn wordt via een naald door de kurk uit de fles gehaald, terwijl aragon-gas geïnjecteerd wordt. Op die manier blijft de wijn lang houdbaar en kunnen de wijnen per glas worden aangeboden. Zeker een aanrader als je eens wat speciaals wenst te proeven!

Coravin wijnsysteem

 

Wens je meer informatie over onze wijnen, of ben je op zoek naar iets speciaals? Spring gerust eens binnen in De Proeverij! We zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 17u.

 

2
min read
A- A+
Accessoires en geschenken voorwijnliefhebbers - Vacu Vin
Als wijnliefhebber weet je dat er niets gaat boven het genot van een perfect glas wijn. Maar wist je dat er een hele wereld van accessoires bestaat…
De perfecte witte wijn voor gerechten met asperges
Weinig delicatessen zijn zo verfijnd als asperges. Met hun delicate smaak en sappige textuur zijn ze een favoriet ingrediënt in vele gerechten,…
wijn voor je communiefeest of lentefeest
Hoera, de lente is aangebroken! Dat betekent meteen ook dat het seizoen van communiefeesten en lentefeesten weer voor de deur staat. Een belangrijk…
De Proeverij op ProWine 2024 in Düsseldorf
Al wie iets te maken heeft met wijn, moet er geweest zijn. Op ProWein in Düsseldorf verzamelen elk jaar duizenden wijnboeren, importeurs, handelaars…
Lente wijnkaart wijnbar de Proeverij Geel degustatie wijn proeven
"Daar is de lente, daar is de zon. Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen", zong Jan De Wilde. Maar op onze lentekaart hoef je niet langer te…
Valentijn in De Proeverij
Leve de liefde, kom ze vieren in De Proeverij! Het weekend dat volgt op Valentijn kan je in onze wijnbar terecht voor een gezellige tête-à-tête met…

Logo De Proeverij Geel